دانشکده منابع طبیعی دانشگاه لرستان کرسی فرصتها و چالشهای طرح کاشت یک میلیارد درخت را برگزار کرد
به مناسبت هفته پژوهش و فناوری، کرسی علمی فرصتها و چالشها در طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در کشور، توسط دانشکده منابع طبیعی دانشگاه لرستان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه لرستان، در این کارگاه علمی که پیش از روزهای تعطیل اخیر با ارائه دکتر سیدوحید سیدنا، استادیار گروه علوم و مهندسی جنگل دانشکده منابع طبیعی دانشگاه لرستان برگزار شد، وی ضمن تشریح وضعیت کلی جنگلهای جهان و روند تاریخی تخریب جنگلها به بیان تعهدات بین المللی برای افزایش جنگلها پرداخت.
دکتر سیدنا با معرفی جنگلهای ایران از نظر مساحت، شرایط اقلیمی، تنوع گونهای و نواحی رویشی مختلف و مقایسه آن با وضعیت جهانی جنگل، اهمیت اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در کشور در راستای تعهدات بین المللی و ضرورتها و الزامات آن را تبیین کرد.
در ادامه اهداف و استراتژیهای راهبردی، پیش نیازها و ساز و کار اجرایی و تشکیلاتی، برنامههای اجرایی چهارگانه شامل احیاء و توسعه جنگل، توسعه پوشش گیاهی مناطق مرتعی و بیابانی، توسعه فضای سبز و زراعت چوب، برنامه زمانبندی و توصیههای فنی اجرای این طرح ملی بیان شد.
همچنین روشها و فرآیند تهیه نقشههای مناطق مستعد اجرای طرح و اولویتبندی این مناطق بر اساس مدل اکولوژیکی مطالعات این طرح تشریح شد.
دکتر سیدنا، توسعه و تجهیز نهالستانهای دولتی و بخش خصوصی جهت تولید نهال استاندارد مورد نیاز، مشارکت ساختاریافته مردمی اعم از سازمانهای مردم نهاد، شوراهای روستا و دهیاریها و جوامع محلی، استفاده از پتانسیل فارغ التحصیلان دانشگاهی در رشتههای تخصصی مرتبط و استفاده از تجارب موفق قبلی در سطح ملی و بین المللی را به عنوان فرصتهای فراروی این طرح برشمرد و روند نگران کننده تخریب جنگلهای طبیعی و عدم کنترل جدی عوامل تخریب، عدم تامین و تخصیص اعتبار کافی، عدم همراهی برخی از سازمانهای ذیربط و ضعف برنامه های آموزشی، ترویجی و اطلاع رسانی را از چالش ها و نقاط ضعف این طرح بیان کرد.
در پایان کرسی، ضمن بیان پیشنهادهایی برای بهبود این طرح، اساتید حاضر در نشست، دکتر حقیزاده و دکتر میرآزادی، دانشجویان و سایر حضار با طرح دیدگاهها و پرسشهای خویش، به غنای کرسی علمی مذکور افزودند.