اخبار

کرسی یوزپلنگ ایرانی در دانشکده منابع طبیعی دانشگاه لرستان برگزار شد

۱۴۰۳/۰۹/۱۵

دانشکده منابع طبیعی دانشگاه لرستان به‌مناسب روز جهانی یوزپلنگ و هفته پژوهش و فناوری، کرسی علمی ترویجی را با عنوان «یوزپلنگ ایرانی، حفاظت مشارکتی، فرصت ها و تهدیدها» برگزار کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه لرستان، دکتر نوید زمانی در این نشست بیان کرد: در سراسر دنیا یوزپلنگ آسیایی را به نام ایران می‌شناسند.

وی با تاکید براینکه این گونه در بحران انقراض قرار دارد و اکنون کمتر از ۳۰ قلاده در ایران داریم و برای صیانت از این گونه چتری نیازمند همکاری جوامع محلی، دوستداران محیط زیست و... هستیم، اضافه کرد: براساس بررسی‌های صورت گرفته مرور منابع موجود و گفتگو با افراد خبره و با تجربه حضور یوزپلنگ آسیایی در میانه دهه ۱۳۵۰ شمسی در ۴۴ منطقه مستقل از سراسر کشور با وسعت بیش از ۱۲ میلیون هکتار قطعی است،

او افزود: شکار یوزپلنگ و طعمه‌های آن و تخریب زیستگاه‌هایش در کشور سبب شده که وسعت پراکنش قطعی آن رفته رفته به شدت کاهش یابد به طوریکه در سال ۸۰ حضور یوزپلنگ تنها در پنج منطقه با وسعتی در حدود کمتر از چهار میلیون هکتار اثبات شده است.

زمانی عنوان کرد: پنج زیستگاه اصلی این جانور پارک ملی و منطقه حفاظت شده کویر، پارک ملی، پناهگاه حیات وحش و منطقه حفاظت شده توران، منطقه حفاظت شده کوه بافق و پناهگاه‌های حیات وحش دره انجیر و نای‌بندان هستند.

در پایان این کرسی علمی، به پرسش‌های اعضای هیئتت علمی و دانشجویان پاسخ داده شد.

رئیس دانشکده منابع طبیعی دانشگاه لرستان دکتر علی حقی‌‌زاده است.

گزارش تصویری

۱۴۰۳/۰۹/۱۵ - ۰۷:۵۴
۹۶۹ بازدید