بهمناسبت هفته پژوهش و همایش حکمرانی علم و فناوری برگزار شد: نشست تخصصی قارچ در دانشکده کشاورزی دانشگاه لرستان
ذیل همایش ملی الگوی حکمرانی تمدنی علم و فناوری و هفته پژوهش و فناوری، نشست تخصصی فواید و مضرات قارچها با سخنرانی دکتر مصطفی درویشنیا، عضو هیئت علمی گروه آموزشی گیاهپزشکی دانشکده کشاورزی دانشگاه لرستان با حضور دکتر علیحیدر نصرالهی، رئیس دانشکده برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه لرستان، این نشست در تاریخ 4 آذرماه سال جاری، ساعت 10 صبح در سالن جلسات حوزه ریاست دانشکده کشاورزی دانشگاه لرستان با حضور برخی اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشکده برگزار شد.
موضوع نشست در مورد طبقهبندی قارچها بر اساس اهمیت آنها در کشاورزی، محیط زیست و زیست پالایی، بیوتکنولوژی، پزشکی و داروسازی، فناوری نانو، صنعت، تولید غذا و ... بود.
در این نشست، دکتر درویشنیا گفت: «قارچها از مهمترین موجودات محیط زیست بشر بوده و دارای فواید و مضراتی هستند و جایگاه این موجودات دارای اهمیت ویژهای است. از جمله فواید قارچها میتوان به تجزیه مواد آلی در طبیعت، کاربرد در مطالعات زیستی و ژنتیکی، فرآوری مواد، استفاده در مواد تخمیری و اسیدی، تهیه الکل و مشروبات الکی، کاربرد در صنایع دارویی و داروسازی، تهیه غذا، تهیه انرژی و مواد جایگزین مواد تجزیه نشدنی و کمپوزیتهای قارچی، زیست پالایی و مبارزه بیولوژیک علیه عوامل بیماریزای گیاهی و حیوانی، همزیستی با گیاهان و تحریککنندههای رشد گیاهی اشاره نمود».
وی تشریح کرد: «از مضرات قارچها نیز میتوان به بیماریزایی در انسان (مانند بیماریهای پوستی، داخلی، تنفسی و گاهی مرگ) و حیوانات، طیور (بیمارهای پوستی و داخلی) و گیاهان (انواع بیماریها در سبزی، صیفی و جالیز، درختان میوه و جنگلی، گیاهان زراعی)، تولید سموم و توکسینهای قارچی در بسنرها و اندامهای مختلف گیاهی بخصوص در بذور و میوه گیاهان اشاره کرد که برخی از آنها مانند آفلاتوکسین حتی در دماهای خیلی بالا تجزیهناپذیرند و میتوانند برای مصرف کنندگان مشکلات زیادی تولید کنند».
در این نشست، اساتید و دانشجویان، درباره موضوع، پرسشهای خود را با دکتر درویشنیا، در میان گذاشتند.